SRCC på skidkryss

  • Post author:

I helgen genomfördes en unik världspremiär, där Birka ska testa Skidkryss i form av en långkryss till Sundsvall.

Det här kändes som en unik möjlighet för oss i Storebro-gemenskapen att pröva på. Det var kul att notera att intresset var stort och vi blev 35 SRCCare som hängde på. Det var ett ambitiöst och fullspäckat program som erbjöds om man ville göra ”allt”, men det fanns även möjlighet att ta det lugnt om man ville det.

Klockan 15.00 påbörjades incheckning. Det var mycket kul att få träffa alla Storebro kompisar så här mitt i vintern och med lite andra saker i väskorna än när vi träffas på våra eskadrar. Birka lägger ut lugnt och fint från Stadsgårdskajen (använder både bog- och häck-propellrar) och kryssningen börjar litet skönt, som en riktigt bra fredags Afterwork med gruppen ”Smalare än Thord”. Det blev ett skönt fredagshäng på båten som avslutas med en riktigt bra middag medan vi gled genom Stockholms skärgård. 

 

 

Vi vaknar till isbrytningen in till Sundsvall. Känns bra, men väldigt speciellt att äta kryssningsfrukost i underställ och skidkläder redo för skidbacken. Vilket välkomnande vi får i Sundsvall … portarna öppnas och vi får röda mattan med DJ och musik, samt Sundsvalls paparazzi och turistnäring. Jag tror att de fick oss alla att känna oss som kungar och drottningar!

Bussarna var uppställda och planerade för dagens alla aktiviteter, och tog oss med till våra olika val. Många åkte till Hassela för en heldagsaktivitet i backarna, andra valde Södra berget eller Sundsvall. Fantastiskt kul att se alla båt-åkare bli skid-åkare och hur kul vi kan ha även ovanpå fryst vatten. Det blev många härliga skratt i backarna och inga benbrott, så vi kunde allihop samlas för en skön Afterski på båten. Och det var verkligen en höjdpunkt att få gå på afterski på en båt… Även denna kväll bjöd ”Smalare än Thord” på en fantastisk underhållning. Några av deltagarna passade även på att njuta av någon behandling på båtens SPA avdelning. Därefter bjöds det på en fantastisk middag. Kvällen avslutas med en konsert av Noice. En av kryssningens höjdpunkter och en toppning av hela helgen.

 

 

Tack alla Storebrokompisar som visar hur kul och bra gemenskap vi har! Vi har något unikt. Hoppas verkligen att Birka fortsätter med Skidkryss, för då vill jag åka igen. Och med tanke på hur lyckad denna resa var, hoppas jag att vi får ihop ett ännu större gäng SRCCare, om vi möjligheten att göra denna resa även nästa år. 

Slutligen vill jag ge BIRKA ett riktigt bra betyg för ett perfekt arrangemang, organisation och utförande, en trevlig båt och mycket bra personal.

Jag tror ni alla förstått att detta kan bli en bra ny tradition för oss ?

 

 

Ansvarig för sidans innehåll: Per Norgren