Varje år i augusti är det dags att äta kräftor i glada båtvänners lag. Det är tradition att SRCC bjuder in till kräftskiva på Jolpen!

Konceptet är enkelt, vi hjälps alla åt att ställa iordning borden och duka upp med kulörta lyktor och kräfthattar. Det största problemet brukar vara om man ska duka på bryggdäcket eller om vädret uppmuntrar dukning i klubbhuset. Vid nio av tio gånger dukas det utomhus och oftast håller vädret sig lika glatt som deltagarna. Efter iordningsställande av borden bjuder klubben på lite bubbel på bryggan, innan vi sedan dukar upp borden med våra medhavda kräftor och tillbehör (eller vad man väljer att äta). Under middagen brukar det delas ut sånghäften, innan vi alla stämmer upp i skönsång till snapsen. Då augustikvällarna ibland blir lite kyliga är det inte ovanligt att kaffe och avec intas senare under kvällen i klubbhusets värme. Barnen brukar dock dra sig tillbaka till ungdomshuset, för eget umgänge.

Information om SRCCs kräftskiva finner du i kalendern här på srcc.se, samt att det brukas mailas ut varje år till klubbens medlemmar.