Inom SRCC finns också en Classicsektion där vi ordnar en del aktiviteter speciellt för de som äger en av Storebros vackra klassiska båtar.

Nämnas kan bl.a Classichelgen som går av stapeln varje år helgen efter midsommar, då det bjuds till kalas på vår fina klubbö Jolpen. Där träffas vi, pratar båt och underhåll av trä mm. ofta med någon speciellt inbjuden snickare eller båtbyggare. Gemensam sillunch på bryggdäck, grillat med mingel och musik till kvällen skapar en mycket trevlig aktivitetsdag.

Classicsektionen anordnar också under namnet ”Träbåtsakademin”, studiebesök mm. hos intressanta båtbyggare, snickerier eller andra företag eller organisationer som kan berika och utveckla vårt båtkunnande.

Vi välkomnar gärna fler klassiska Storebrobåtar som medlemmar, det kan vara Svanö, Bergö, Solö, Storö m.fl.  Dessa klassiker lade ju grunden till kvalitén för Storebro och de mer moderna båtarna. Det syns också att de gamla linjerna går igen i de modernare båtarna.

Har du en klassisk Storebrobåt och är nyfiken men inte redan medlem? Hör av dig till oss! Vi vill också gärna få förslag på aktiviteter eller studiebesök. Har du någon idé? Kontakta gärna Classicansvarig.

Ansvarig för SRCC Classic är Mikael Friberg i styrelsen.