SRCC är nog ingen ”vanlig” båtklubb.

För det första är det ju en märkesklubb där kriteriet för medlemskap är att man äger en båt från Storebro, så man kan lugnt påstå att medlemmarna rent konkret har något gemensamt – en Storebrobåt. För det andra kan man också påstå att just det som fört oss samman i klubben inte alls är det viktigaste.

 

Låter det konstigt?

Det som förde oss samman är att vi älskar båtlivet och de fantastiska båtar som byggts på Storebro genom decennierna. Båtar med klassisk design och en helt unik kvalitet. Egenskaper som fått oss att känna att det är omöjligt att ha en annan båt än just en Storebro, och därför har de allra flesta av oss haft fler än en Storebrobåt.

Men vi är inga nördar som inte kan höja blicken från vattenlinjen. Visst pratar vi båtar ibland, men allra mest ägnar vi oss åt annat när vi umgås. Vi festar och har roligt, vi hjälper varandra i stort och smått med livets vedermödor, vi vårdar och sköter vår klubbholme Jolpen tillsammans – kort sagt har vi helt enkelt roligt tillsammans! Och vi har det över generations- och åldersgränser. I vår ungdomssektion är det en självklarhet att de äldre barnen tar hand om de yngre. Under sommarens eskader fyllde den yngsta deltagaren 1 år, och den äldste var 85 år. Trots alla skillnader i bakgrund, erfarenheter och åldrar törs vi påstå att våra medlemmar först och främst uppskattar gemenskapen i klubben.

Många av oss har blivit vänner för livet, många av oss umgås nu året om, inte bara under båtsäsongen. För många av oss har den gemenskapen blivit mycket viktigare än själva båten!

När man köper en Storebro köper man inte en båt – man köper en livsstil och en gemenskap som är unik. Båten får man liksom på köpet…