Övrigt

Storebro Passion, en skattkista för oss Storebroälskare

Storebro Passion

Under besöket på Storebro i helgen fick jag förmånen att ha ett längre samtal med en av Storebrobåtarnas absolut främsta ambassadörer, Jens Oelerking. Jens driver sin webbsida www.storebropassion.de med ett fantastiskt engagemang och då det är den mest fullödiga databasen gällande våra Storebrobåtar så finns det ingen anledning för oss att använda någon annan information är Jens hemsida. Jens har under åren samlat ihop och strukturerat upp en fantastisk mängd information och historik kring våra båtar. För er som inte registrerat er och era båtar så rekommenderar jag varmt att göra detta. Jag som tidigare är registrerad fick även ny information om utvecklingen av hemsidan.  Under ”My passion” och ”Min data” kan man nu också fylla i en checkbox. Då har man möjligheten att bli kontaktad av andra Storebroägare. Dock är du som mottagare anonym till dess du själv väljer att återkoppla.

Vidare så kan du under ”My Passion” och ”Min båt” klicka dig in på en Maintenacemeny och fylla i samtliga renoveringar, uppgraderingar, uppdateringar som är gjorda och när dessa gjordes på båten. Vid en ev. framtida försäljning så kan man enkelt exportera ut dessa från systemet och bilägga till handlingarna. Denna information kan även sparas/överlämnas till en framtida ägare.

Här kan du även ”edit boat data” och fylla i position för hemmahamn. Man anger long/lat vilket är enkelt att få fram om man använder Google maps, markerar positionen och klickar en gång på den position man har i sin hemmahamn.

Denna karta är enbart synlig för registrerade användare och klickar man på “kron-ionen” så ser man båttypen och namnet på båten. Se bild

Om du vill lära sig mer om olika Storebro båtar rekommenderar vi att du besöker Jens Oelerkings fantastiska webbsida Storebro Passion, storebropassion.de

Länken till Storebro Passion hittar ni alltid här från SRCCs hemsida.

/Magnus Larsson

 

 

Ansvarig för sidans innehåll: Magnus Larsson