JolpenKlubben

Tack för en fantastiskt midsommar!

Kära båtvänner, 

Nu har nästan samtliga båtar lämnat Jolpen och lugnet infinner sig åter igen. Idag på söndagen så är vi 5 st. båtar som ligger kvar och som summerar en fantastisk midsommarhelg. Vi blev 17 st. båtar i år vilket är lika många som förra året, dock så hade flera av båtarna fler gäster ombord vilket är jättekul. Det är alltid roligt att få träffa nya människor.

Till skillnad från förra året så hade vi solsken och ett riktigt fint sommarväder och för första gången på många år (tror jag) så fick vi inte en droppe regn. Midsommarstången kläddes och tårtorna gjordes i ordning i en rask takt. Det märks att det är ett inkört sällskap för alla hjälper verkligen till och tar ansvar.

Ungdomarna med en ny kommitté hade både barnlotteri och en fantastisk skattjakt med många olika klurigheter som avslutades med att man skulle hitta en skattkista. En mycket väl genomförd aktivitet med ett stort engagemang av de yngre. I strålade sol inmundigade vi sen en traditionell sillunch och Annika på Supernova tog ton och drog igenom hela snapssångslistan. Det blev en så trevlig lunch att flera sällskap knappt hann med att duka bort lunchen till kl. 15 då dansen skulle påbörjas. 

   

Börje och Mikael, som de sista åren fått dra ett ensamt lass gällande musiken, fick detta året hjälp av Josef från Bayern som var gäst på Kristina Regina. Josef hade övat in de traditionella svenska midsommarvisorna på dragspel, ett mycket uppskattat inslag som vi definitivt har saknat. Jättekul och Josef är välkommen tillbaka med sitt dragspel nästa år. Tyvärr blir min annalkande övervikt klart märkbar då jämfotahoppen i ”små grodorna” höll på att ta knäcken på mig. Extra gott då med en kaffe och de goda tårtorna i solen efter dansen.

I år fick man genomföra tipspromenade när man ville, bara svaren kom in innan middagen. Då det tidigare år blivit utslagsfrågan som fällt avgörandet så hade jag skruvat upp svårighetsgraden i år. Samtliga frågor hade båt och skärgårdstema så visst blir det en viss prestige att vinna. Merparten hade faktiskt bara ett fel vilket är oerhört imponerande, dock hade bara en båt samtliga rätt, Thixuan. En liten guldstjärna till Thalassa som missade utslagsfrågan om hur många nm det är från Panama City till en destination i Franska Polynesien med endast 27 nm.

Samling på bryggan med bubbel och i solsken är alltid trevlig och det enda som dolde solen var röken i samband med att grillningen drog igång. Sen blev det middag med lottdragningar. Stort grattis till Triple Boogie, Chess och Duchess. Att få sitta på bryggan med god mat och trevliga båtvänner får mig att känna mig priviligierad. Några badade fram på kvällskvisten men de flesta hängde på bryggan och något senare drog även dansen igång. Det blev endast ett kort uppehåll för vickning med korv och ”tillbehör” kl. 24. Sista dansen blev kl. 02.00 under en helt magisk sommarnattshimmel. Stort tack till alla som ställt upp och alla ni som hjälper till. Det blev även ett överskott i år som oavkortat kommer gå tillbaka till Jolpen.

 

 

Ansvarig för sidans innehåll: Magnus Larsson