JolpenKlubben

Stormen Alfride 

Så drabbade stormen Alfride Jolpen

Vår ordförande Lars Rudén tog ansvaret och åkte förbi Jolpen i veckan för att se hur mycket Alfride hade ställt till med. Då vi redan hört talas om att öarna åkt på mycket stryk, hade vi tyvärr inte allt för stora förhoppningar att Jolpen klarat sig utan påverkan. Ett femtontal träd hade fallit, varav ett på klubbhuset och ett mot ungdomshuset. Tur i oturen så hade inte klubbhuset några skador alls, medan ungdomshuset fått sig några törnar, men inget som inte går att reparera.

  

    

Snabbt samlade vi ihop ett gäng glada Jolpen-besökare och åkte idag (lördag) ut till Jolpen för att försöka såga ner och säkra upp så mycket vi kunde. Nu är träden sågade och det stora trädet som lutar mot ungdomshuset har vi säkrat upp så mycket vi kunde. Vi vågade inte ge oss på det själva då ingen av oss som var ute är utbildade trädfällare, men vi tror oss ha säkrat upp det så länge med vajrar och rep som vi spänt upp. 

   

Om någon Storebroägare är på väg ut till Jolpen nu i vinter så vill jag göra er uppmärksamma på att ett av träden fortfarande står och flertalet rotvältor är kvar, så var uppmärksamma och försiktiga.

Jag vill rikta ett stort tack till Lars Rudén, P-G Tomberg, Camilla Bjelven, Jocke Thedin och ett guldankare sänder vi till ”Thalassa-Tarzan” Niklas Dovertun, som spenderade mesta av dagen högt upp i träden. Tack för all hjälp och tack för en otroligt trevlig dag!

Hälsar,
Magnus Larsson

 

 

Ansvarig för sidans innehåll: Magnus Larsson