Klubben

SRCC tar båten till backen med Birka Cruises

Vi har bokat in oss på Birka Cruises spännande skidkryss !

  

Följ med oss norrut på världens första renodlade skidkryssning den 15-17 februari 2019. En maxad weekend med god mat, världens första flytande After Ski och härlig skidåkning i och kring vintersportstaden Sundsvall.

För första gången någonsin kan du byta transportsträckan på E4:an mot middag, spa, dans och taxfreeshopping! En betydligt bekvämare och roligare upplevelse.

De bjuder på After Work, världens första flytande After Ski med populära coverbandet Smalare än Thord och massor av underhållning.

Upptäck Sundsvall på egen hand eller följ med på någon av våra utflykter: skidåkning både utför och på längden, curlingskola, snöskor och pimpelfiske. Eller varför inte lära dig åka som Charlotte Kalla!

Allt toppas med en hel värld av upplevelser ombord med god mat, musik, dans, shopping, sol, bad och spabehandlingar.

Nu får vi chans att hänga med  bästa Storebrovännerna på en alldeles unik kombo. Kryssning + skidåkning = SRCC

Fri transport av skidor

Åker du med på någon av våra skidutflykter kan ta med egen utrustning eller hyra direkt av skidanläggningen (se respektive utflykt). Du kan inte ta med dig skidor ombord men vi tar hand om dem när du checkar in och transporterar dem direkt till skidbacken. Utan kostnad så klart. OBS! Skidtransport måste förbokas, det gör du på respektive utflykt.

Vintersportstaden Sundsvall och Hassela Ski Resort

Om det är någon stad som stolt kan kalla sig för vintersportstad så är det Sundsvall. Inom någon mils radie från stadskärnan finns både slalombackar och längdskidspår. Här arrangeras Vasaloppsläger och SM-veckan vinter 2019. Som grädde på moset ligger Hassela Ski Resort med 20 nedfarter bara en timme härifrån.

Anmälan och priser

Vi har gjort en gruppförbokning för SRCC med 2 hyttalternativ . Mer detaljer om hytterna (se längre ned)

Seaview standard – 4-bädd inkl. halvpension (måltidspaket), Däck 4 och uppåt

  • 2 vuxna 6.990  SEK
  • 2 vuxna +1 barn 7.497 SEK
  • 2 vuxna + 2 barn 8.004 SEK
  • Inkl. obligatorisk  måltidspaket 1.015 (barn 6-11 år 50% )

Cabin standard – 4-bädd inkl. halvpension (måltidspaket), Däck 4 och uppåt

  • 2 vuxna 5.190 SEK
  • 2 vuxna + 1 barn 5.697 SEK
  • 2 vuxna + 2 barn 6.206 SEK
  • Inkl. obligatorisk  måltidspaket 1.015 (barn 6-11 år 50% )

Måltider som ingår

Dag 1: Välkomstdrink, middag

Dag 2: Frukost, middag

Dag 3: Brunch

Anmäl senast 30/10

Anmälan skickar ni i mail till per.norgren@fuchs-oil.com. Anmälan ska innehålla vald hytt alternativ och hur många personer, samt :

Samtliga passagerares uppgifter såsom förnamn, efternamn, kön, nationalitet och födelsedatum , (åååå-mm-dd) är obligatoriska, ev. matallergi eller specialkost.

Betalning sker till SRCC och betalningsinfo skickas separat efter anmälan.

Vi betalar 10% senast 16/11 och slutbetalning senast 16/1.

 

Bokning av aktivitet på skidkryssen:

Bussanslutning 200 kr  och andra övriga  aktiviteter som Spa bokas och betalas separat med referens till vårt boknings nr 11280795 och boknings kod FCUI, samt vald Skid utflykt. Detta  bokar ni själva och  separat, se Birka information på deras hemsida.

 

Program dag för dag, 15-17 februari

Massor av aktiviteter

Vill du ha något att göra så lovar vi att du inte kommer att ha en lugn stund – det är bara att välja bland allt som händer ombord! Och när du vill ha en paus finns det många sköna ställen där du kan koppla av. Vi bjuder på dans, musik, underhållning med våra artister och band. På Terrassen kan du ta ett dopp i poolen och njuta av ljus och värme med hjälp av våra konstgjorda solar (begränsat antal, bokas på plats) och i Panorama Spa kopplar du av med en lyxig spa-behandling.

OBS! Med reservation för ändringar.

Dag 1 – Mot Sundsvall

Vi lämnar ett vintrigt Stockholm och åker norrut. Under vår After Work träffar du några av alla som kommer att ta hand om dig under kryssningen, innan eller efter du slår dig ned vid dukat bord (beroende på vilken middagssittning du har valt). Du laddar inför morgondagens aktiviteter med en god middag, dans och underhållning.

Dag 2 – Sundsvall

God morgon Sundsvall! Efter frukosten är det dags att upptäcka Sundsvall med omnejd, på någon av våra utflykter eller på egen hand. Vi bjuder på skyttelbussar till/från centrum under dagen. När du kommer tillbaka till fartyget blir det fullt ös på dansgolvet med Smalare än Thord på vår flytande After Ski. Och en god middag så klart!

Dag 3 

Ät brunch i lugn och ro och koppla av medan vi glider fram genom Stockholms skärgård i vinterskrud. Delta i någon av aktiviteterna, gå på spa, ta ett dopp i poolen och passa på att göra de sista fynden i våra taxfree-butiker innan vi är tillbaka vid Stadsgårdskajen igen.

Kryssningsprogram och menyer kommer senare i höst.

——————————————————————

Utflykter i Sundsvall

Ski Cruise Hassela Lift Birka

Utförsåkning i Hassela Ski Resort

Skiddag i Hassela Ski Resort med Hälsinglands högsta fallhöjd på 310 meter, åtta liftar och 20 nedfarter för alla utförsåkare, från grön till svart pist. En heldag utför där busstransport, skidpass och lunch ingår.

695:-/vuxen inkl. busstransport, skidpass och lunch. 7,5 tim.

Läs mer här

Ski Cruise Sitta Skidor Birka

Utförsåkning på Södra berget

Skiddag i Sundsvalls Slalombacke, Sveriges mest citynära skidbacke. Backen passar alla, från nybörjare till skicross- och tävlingsåkare. En härlig skiddag där busstransport och skidpass ingår.

325:-/person inkl. busstransport och skidpass.

Läs mer här

Ski Cruise Hassela Birka

Utförsåkning i Sidsjöbacken

Snällare utförsåkning med tre nedfarter och med ett friluftsområde med både skidspår och plogad skridskoslinga på isen. Följ med på en skiddag där både busstransport och skidpass ingår.

325:-/person inkl. busstransport och skidpass.

Läs mer här

Ski Cruise Skidakare Langd Birka

Lär dig åka som Kalla

Har du sett hur lätt det går för Charlotte Kalla när hon susar fram i skidspåren? Så kan det se ut också för dig. Låt några av Sundsvalls skickliga skidcoacher ger dig sina bästa tips! Både för nybörjare och erfarna längdskidåkare.

575:-/person inkl. skidcoachning. 2 tim.

Läs mer här

Ski Cruise Curling Birka

Cul med curling

Hur får du de 20 kilo tunga stenarna att glida rätt, hur sopar du och hur lägger man upp taktiken? Lär dig grunderna i OS-sporten i världsklass. Självklart testar vi våra nyvunna kunskaper och spelar match. 
450:-/person inkl. fika. 2,5 tim.

Läs mer här

Ski Cruise Skidspar Birka

På skidor kring sjön

En dag med frisk luft, snö, en rejäl dos motion och värmande gulaschsoppa. Följ med på en 3,5 timmars skidtur tillsammans med kunnig lokal guide.

795:-/person inkl. lunch. 4 tim.

Läs mer här

Ski Cruise Snoskovandring Birka

Snöskovandring och pimpelfiske i vildmarken

Kliv av fartyget och ta klivet in i vildmarken! Dagen bjuder på naturupplevelser i snöiga skogar med både snöskovandring, vinterfiske och fikapauser. Allt tillsammans med en kunnig lokal guide.

1395:-/person inkl fika. 5-6 tim.

Läs mer här

Ski Cruise Sundsvall Vy Birka

Upptäck Sundsvall på egen hand

Vill du inte åka skidor eller curla eller vandra med snöskor så finns det ändå en hel massa du kan hitta på i Sundsvall, vars centrum kallas Stenstan. Här har vi samlat de bästa tipsen från Sundsvalls Turistbyrå.

Läs mer här

Seaview standard 4-bädd

Ett prisvärt och bra alternativ för dig som vill ha en bekväm och praktisk hytt med stort fönster och havsutsikt.

Faciliteter: Badrum med dusch och WC. TV, garderob, sminkbord, hårtork och telefon.

Praktiskt: Hytterna är 8,4 m² och utsides belägna på däck 4. I hytten finns en säng och en bäddsoffa samt två nedfällbara extrabäddar. Våra fyrbäddshytter är främst avsedda för 3-4 personer.

Cabin standard 4-bädd

Mest för pengarna! Vårt mest prisvärda alternativ för dig som vill bo bekvämt och samtidigt ha nära till allt det roliga ombord!

Faciliteter: Badrum med dusch och WC. TV, garderob, sminkbord, hårtork och telefon.

 

 

Ansvarig för sidans innehåll: Per Norgren