JolpenUngdomssektionen

Nu tar nästa generation tar över

Nu är det dags för en ny generation unga att ta över ansvaret som ungdomsansvariga inom SRCC.

Under de senaste åren har Astrid och Max varit ungdomsansvariga och tagit ansvar för både ungdomshelgen, huset, samt sett till att alla unga som kommer till Jolpen eller med på eskadern får vara med och bli presenterade för barn i ungefär samma ålder i klubben. Vi tackar både Astrid och Max för deras arbete, samtidigt som vi hälsar Julia och Edvin välkomna som nya i denna mycket viktiga uppgift.

Både Edvin och Julia är elva år gamla och har varit med i klubben i många år och tycker därför att det ska bli både spännande och kul att nu få ta över som ungdomsansvariga. Det första dom gjorde var att börja planera hur de skulle kunna göra det trevligare för alla barn att vara i ungdomshuset och bestämde sig då för att huset behövde sig en rejäl uppfräschning. Eftersom de ungdomsansvariga får en budget som de ska vara ansvariga för, började de fundera på vad den skulle räcka till. De konstaterade ganska snabbt att skulle huset fräschas upp och de skulle kunna göra olika aktiviteter tillsammans med de andra ungdomarna, behövde de äska pengar från styrelsen till nya möbler. Sagt och gjort, och styrelsen gav dem ok på att få köpa in nya möbler utöver den summa som de årligen får till sitt förfogande.

Tillsammans tog de med sig Veronika, Susanne och Lasse och gav sig iväg till Ikea för att prova soffor och få inspiration.  Det provsatts och funderades, det skulle naturligtvis vara en bekväm och snygg soffa, men de var även eniga om att man behövde kunna komma åt med dammsugaren under. De hittade även ett par snygga fåtöljer som matchade soffan, som naturligtvis också fick följa med. Förutom detta handlades det lite mer möbler och tillbehör för att få en helt ny fräschör i huset, så att alla ungdomar ska känna att det är nytt och fint och ta väl hand om det.

Förutom att handla inredning till huset, köpte de också en massa olika pysselsaker och lådor att ha dessa saker i för sin budget. För är det något som vi alla upptäckte förra året var det att både barn och vuxna tyckte det var kul med pyssel och då speciellt att tillverka olika fina små stentroll. Så förutom att köpa pyssel, valde ungdomarna att ta ut sängarna (som aldrig användes) i det inre rummet och istället inreda det med ett bord och fyra stolar. Så där kan man sitta och spela spel eller pyssla, samtidigt som andra kan chilla i soffan och kanske se en film.

Så då öppningen av Jolpen nu genomfördes i helgen, färdigställde de med hjälp av Amanda ungdomshuset och det blev verkligen toppen! Därefter bjöds de vuxna in på visning. Och medan Edvin hälsade alla välkomna, serverade Julia bål till alla som ville ha.

Lycka till önskar vi Julia och Edvin med sitt nya uppdrag som ungdomsansvariga!

 

 

Ansvarig för sidans innehåll: Veronika Ericsson