JolpenKlubben

Morgonkaffe på Jolen – Mindfulness

Morgonpromenad med bilder från Jolpen

Söndag morgon, solen skiner åter så jag tar mitt morgonkaffe och går ner till Lilla paradiset på Jolpen. Klockan är strax efter nio på morgonen och solen har börjat värma nere vid stranden. Jag sätter mig ner på bryggan och njuter av värmen, vattnets skvalpande och så kaffet så klart. Finns det någon bättre kaffetår än den första på morgonen?

Efter en liten stund på bryggan kan jag inte sitta still utan går upp och sätter mig på bänken längst med berget. Efter som jag nästan alltid har mobilen i fickan kan jag inte låta bli att fotografera vattnet, stranden, bryggan, smultronblommorna och min kaffekopp.

 

Efter en halvtimme längst med berget blir det för varmt, så jag promenerar ner till bastubryggan, där skuggan börjar komma. Konstaterar att det står lite nya blommor och saker där, t.ex. en tunna som fått ett nytt liv som kruka till fina växter. Jag sätter mig även här en liten stund längst ut vid badstegen och tittar ut över vattnet. Vattnet är riktigt klart och känns inte allt för kallt. Funderar på om man skulle ta och fälla ner stegen för att ta årets första dopp, men har ju inga badkläder på så det får vara för tillfället.

 

Men väl tillbaks på bryggdäcket kan jag inte motstå frestelsen av att doppa i vart fall tåna lite, så jag byter snabbt om i båten. Smiter sen ut på spongen och kliver försiktigt ner på stegen. Det var 10 grader i vattnet och jag tog årets första uppfriskande dopp, sen kände jag mig redo att möta dagen.

Önskar er alla en fin dag!