AktivitetJolpenKlubben

Kräftskiva på jolpen

En kräftskiva att minnas

Det var 16 st. båtar anmälda i förväg till årets kräftskiva och med tanke på väderprognosen så hade jag ingen större förhoppning på många fler än 10 båtar. Det skulle blåsa och regna med inslag av åska hela helgen. Inga bra förutsättningar för att sitta ute och äta kräftor direkt. Då vi kom ut på fredag lunch och då låg det redan 10 st. båtar på plats, väl samlade och jag började förstå att Storebrofolket inte räds lite regn och åska för det var många fler på väg. Totalt blev vi 20 st. båtar och 55 personer varav 4 st. 500-515 så det blev helt fullt på bryggan.

Lördagen bjöd mest på gråväder och riktigt varmt. Supernova och Lotta IV hade fixat en 6-kamp med obligatorisk närvaro och vid uppvärmningen och lagindelningen så hade så gott som varje båt representanter på plats. Hornen växer fram ganska så snabbt då det blir tävling och engagemanget gick det inte att ta miste på. Det märktes om inte annat vid prisutdelningen då protesterna blev många och högljudda. Väljer därför att inte presentera årets vinnare av lagkampen detta år. För ungdomarna fanns det även en frågesport att gå under dagen, som Julia och Edvin ordnat. Vinnaren på frågesporten vart för tredje året i rad Elsa!

 

Regnet höll sig undan samt att prognosen visade att det flyttades fram hela tiden så vi tidigarelade bubblet på bryggan och bestämde att vi sitter ute och äter. Vi resonerade att vi är båtfolk och ska väl klara lite regn om det kommer. På något sätt så kändes det som att vi hade kort om tid då kräftskivan drog igång för den drog igång i ett furiöst tempo. Snapsvisorna drogs av i en rask takt med ett tillhörande resultat att även ljudvolymen vid borden höjdes i samma takt. Vi hann väl inte riktigt äta klart då de första regndropparna började falla. De flesta började duka av för att sedan samlas i klubbhuset för vidare socialiserande. Tio st. eftersläntrare stannade dock kvar ute och fortsatte äta i regnet. Festen höll sen på till kl. 02.00 då klubbhuset stängdes men några partyproffs fortsatte ända till kl. 04.00. Med dessa förutsättningar så tycker jag att det blev en otroligt rolig och lyckad kräftskiva.

   

 

 

 

Ansvarig för sidans innehåll: Magnus Larsson